Unele ustensile folosite de vrajitoare sunt foarte cunoscute datorita aparitiei lor in filme, in carti si chiar in desene animate; spre exemplu: bagheta magica, matura pe care zboara vrajitoarele din povesti sau ceaunul in care acestea isi fierb potiunile magice. Toate acestea se folosesc cu adevarat in practica magiei doar ca scopul acestora si semnificatia lor sunt diferite. In acest articol voi descrie cele mai utilizate ustensile.


La fel ca in majoritatea practicilor religioase, in ritualurile magice se folosesc anumite ustensile pentru a invoca divinitatea, pentru a alunga energiile negative, pentru a crea o legatura intre lumea fizica si cea spirituala. Acestea, fie ca sunt cumparate sau confectionate de persoana care le foloseste, trebuie purificate si consacrate inainte de a fi utilizate.

Bagheta magica

Bagheta magica este utilizata de mii de ani in diverse ritualuri magice sau religioase pentru invocarea divinitatii, pentru directionarea energiei, pentru trasarea cercului magic si a diferitelor simboluri. In multe traditii pagane, bagheta simbolizeaza elementul AER si masculinitatea.
In general este confectionata din lemn (lemnul de alun sau stejar este cel mai folosit) si poate fi simpla sau inscriptionata cu diverse simboluri; unii folosesc baghete din metal (spre exemplu cupru) sau din os, baghete din lemn cu cristale sau pietre semipretioase.

Bagheta magica

Cutitul magic (athame), sabia

Cutitul magic poate fi folosit in diverse ritualuri pentru deschiderea si inchiderea cercului magic, uneori si pentru invocarea spiritelor.
In magia alba cutitul este destinat doar lumii spiritelor si nu va fi folosit niciodata pentru a taia ceva cu el, in schimb in magia neagra acesta poate fi folosit si pentru a taia, pentru sacrificii.
De obicei cutitul magic este un pumnal cu manerul negru, lama triunghulara si cu varful ascutit dar aceasta nu este o regula, unii prefera sa foloseasca un cutit confectionat din lemn pentru a nu putea fi folosit la taiat. Unii prefera sa foloseasca o sabie in locul cutitului.

Cutitul magic Athame

Potirul

Potirul este o cupa din metal (in general aur, argint sau bronz) folosita pentru a pastra diversele substante lichide folosite in ritualuri. Este un simbol al zeitei, al feminitatii, al fertilitatii si al elementului APA.

Potir vraji farmece

Clopotelul

Clopotelul a fost mereu folosit pentru alungarea spiritelor malefice, a energiilor negative, chiar si in traditia populara de la noi este folosit in acelasi scop – spre exemplu uratorii folosesc clopotei si talangi de Anul nou, iar calusarii au clopotei prinsi deasupra gleznelor. In magie, clopotelul este folosit pentru invocarea divinitatii, pentru alungarea spiritelor malefice. Ca si material cel mai folosit este bronzul, pentru sunetul sau deosebit.

Matura

Matura a fost folosita mereu de vrajitoare dar nu pentru zburat cum este prezentata in filme si carti. Ea este folosita pentru a curata un spatiu si nu doar fizic, va curata toate energiile nedorite, de aceea este folosita de multe ori pentru a matura spatiul in care se va face o vraja.

Ceaunul

Ceaunul traditional era facut din fonta si avea trei picioare, acum se gaseste in forme variate, poate fi facut si din cupru sau alte materiale. In general este folosit pentru a pastra diverse lichide, potiuni magice, dar poate servi si ca vas pentru arderi. Ceaunul mai poate fi folosit si pentru divinatie (prezicerea viitorului). La fel ca si potirul, simbolizeaza feminitatea, fertilitatea, elementul APA.

Ceaun vraji

Vasul pentru fumigatii

La fel ca in majoritatea ceremoniilor religioase, in ritualurile magice sunt folosite fumigatiile – fie ca este vorba de tamaie sau diverse ierburi, acestea se ard intr-un vas special din metal. Uneori ceaunul mai poate fi folosit pentru fumigatii.

In afara de cele descrise mai sus, exista si alte ustensile folosite in ritualurile magice dar despre acestea voi scrie intru-un alt articol.

40 thoughts on “Ustensile vrajitoresti

 1. Buna seara!
  Am gasit pe pervazul casei 4 monede de 50 bani. Credeti ca ar avea o semnificatie vrajitoreasca?
  Multumesc pentru raspuns!

  1. Buna ziua, nu stiu ce sa spun, daca erau doua era posibil, asa poate fi vorba de altceva, intrebati-i pe cei care locuiesc cu dumneavoastra poate i-a pus cineva dintre apropiati si a uitat de ei.

 2. Buna,
  As dori sa va intreb daca exista posibilitatea ca cineva sa imi fii facut farmece cu niste cioburi de care sunt legate niste pene de prepelita, tin sa mentionez ca s-au folosit penele prepelitei mele pentru ca am gasit-o fara pene. De asemenea aceste cioburi au fost aruncate fix sub visinul din curtea mea sub care mi-am ingropat cainele acum 3 luni. Exista vreo posibilitate sa ma feresc de farmcele acestea?

   1. Buna ziua, nu am facut o poza la asa ceva, le-am luat si le-am bagat intr-un borcan cu aghiazma iar borcanul respectiv l-am aruncat. Dupa ce am aruncat borcanul, am tamaiat locul unde le-am gasit. Credeti ca e posibil sa mai existe vreo energie negativa si de rea credinta dupa ce am facut aceste lucruri?

    1. Buna ziua, normal ca exista daca a fost vorba de farmece/vraji. Agheasma este la fel eficienta ca si Coca-Cola sau apa de la robinet… Nu confundati religia crestina cu ocultismul, sunt diferite, nu va poate proteza de asa ceva.

     1. Buna dimineata, imi puteti spune cum as putea sa ma protejez in cazul in care au fost facute farmece si sa elimin acea energie negativa, dar in acelasi timp sa ma protejez de acest gen de magie. Multumesc!

      1. Buna ziua, se poate face ceva panteu a elimina aceste energii negative dar cu protectia este altceva. Adica, in cazul in care cineva doreste sa va faca rau prin aceste mijloace, o va putea face pana la urma, nu exista o metoda princare sa va potejati la orice atacuri din viitor, e ca si cum ati dori o pastila care va va proteja de toate bolile existente…

 3. Hei am făcut o baghetă magică dar ce vrăji sau cuvinte formule magice care pot îndeplini dorinţele mele vă rog frumos vreau sfaturi mult mulţumesc…

 4. Buna ziua am și eu niște neclarități și anume ce reprezintă cuțitul înfipt in pământul din ghiveci, și ce reprezintă 3 roșii ascunse in dulapul cu cratițe.

 5. Buna,de cateva ori am gasit ate rosii mici cu un nod la capete ori mijloc.Erau aruncate pe jos prin camera.In alta zi am gasit in fata usii la intrare unghii si erau mai ascunse sub prag,intr o gramada.
  Te rog frumos,vreau sa stiu ce provoaca ata rosie cu nod si gramada de unghii?Obisnuiesc sa beau cafeaua stand pe prag si asa le am observat.
  De cate ori beau/mananc ceva de la soacra ma cert cu sotul.Oare ce pune in ele?Astfel am inceput sa o refuz !

  1. Buna seara, o bucata de ata cu noduri poate fi folosita pentru a lega pe cineva, poate fi folosita si in farmece de dragoste dar si in alte scopuri. Unghiile “victimei” pot fi folosite la orice, se poate face ceva pozitiv dar si ceva malefic cu ele.

  1. Te referi la ustensile ? Nu, ele nu sunt magice prin forma lor, se face un ritual de purificare, unul de incarcare energetica inainte de a fi folosite.

 6. Am găsit pe lângă casă :flori ofilite fără coadă, maturele, chiloți pe dos si lama. Pentru ce anume au fost puse? Chiar am vazut-o pe vrăjitoarea care le punea

  1. Sunt doua posibilitati, ori este gunoi si cineva l-a aruncat acolo, ori cinve este vorba de farmece. Unde anume erau puse ?

   1. La zidul casei, adică pe lângă perete. Sunt farmece sigur pentru că am văzut cine le-a pus(venea aproape zilnic acea femeie până când m-am luat de ea) Întrebarea mea este cu ce scop au fost puse? De exemplu lama ce semnificație are etc

    1. Lama ar putea fi folosita in magia neagra, pentru a face rau cuiva. Majoritatea obiectelor care pot taia, rani se pot folosi in magia neagra – cum ar fi cutitul, acul etc.

 7. ce sint penele in fata usii si linguritele au disparut din casa si au reaparut peste citeva saptamaini, explicati, va rog, cu ce scop.

  1. Da, sunt adevarate. Nu se poate face chiar orice, dar problemele obisnuite se pot rezolva cu ajutorul vrajilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *