Probabil ati auzit de expresia “a-i face cu ulcica” cu sensul de a-i face vraji cuiva. Aceasta se foloseste in general in cazul tinerilor care sunt prea interesati de o fata desi aceasta nu este nici prea frumoasa, nici prea inteligenta. Expresia vine de la o “vraja” de dragoste foarte populara in trecut in zona rurala; am pus ghilimele la cuvantul vraja pentru ca aceasta practica nu are mai nimic in comun cu o vraja, este o practica care intra in categoria superstitiilor populare. Daca doriti sa aflati cum se face o vraja de dragoste adevarata vizitati pagina mea: vraji de dragoste.

vraja dragoste cu ulcica

In ce consta vraja cu ulcica: fata care isi dorea sa fie iubita de un anumit baiat trebuia sa ia o ulcica vineri la miezul noptii si sa o intoarca cu gura in jos langa soba. Pe fund la ulcica punea mai multi carbuni din soba si invartind-o rostea urmatoarele cuvinte:
“Eu nu-nvart ulcica,
Ci intorc gandul
Si cuvantul
Si inima lui ….. cu totul
De la alte fete spre mine.
Sa par din fata
Cuconita,
Iar din dos paunita.
Cati in urma mi-or calca
Toti m-or lauda,
Cu dansii oi juca,
In gura m-oi saruta,
De mana ca m-or lua,
Cu dansii m-oi dezmierda.”

10 thoughts on “Vraja de dragoste cu ulcica

  1. Știu ca ceea ce doresc eu sa va intreb nu are absolut nici o legatura cu articolul, insa am decis sa va scriu dumneavoastra, dupa sute de cautari in speranta ca o sa gasesc o persoana care stie despre ce vorbeste si care ma poate ajuta. De foarte mult timp (cam 4 ani) imi doresc sa ma mut in alt oras, deoarece orasul meu nu mi a placut niciodata. Foarte multe dintre rudele mele locuiesc in Iasi si pot spune ca acela este orasul meu de suflet, mereu am vrut sa locuiesc acolo. Doar ca nu i pot convinge pe parintii mei (tin sa precisez ca sunt adolescent). Exista vreo vraja sau ceva in genul cu care pot face ca aceasta dorinta sa devina realitate? va multumesc pentru atentia acordata si imi cer mii de scuze pentru mesajul kilometric si de deranj*

  2. ce tare! chiar am auzit.o pe matusa mea spunand despre cineva ca i.a facut cu ulcica 😀 cand am intrebat.o ce inseamna mia zis ca sunt vraji de dragoste. chiar, functioneaza ? :))

    1. Era foarte folosita in trecut, de asta a ramas si expresia. Nu functioneaza, vrajile de dragoste adevarate sunt mai complexe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *