Desi apa sfintita sau agheazma este foarte populara si este asociata cu crestinismul, cu biserica catolica sau ortodoxa, fie ca este vorba de utilizarea sa la botezuri, la sfintirea unor locuri, la exorcizari etc., putini oameni stiu ca aceasta este folosita si in multe ritualuri magice, inclusiv in magie neagra.


Apa fiind unul dintre cele 5 elemente primordiale, are un rol foarte important in magie si este folosita in diverse forme – apa neinceputa, apa moarta, apa neagra, apa sfintita etc. In acest articol ma voi referi la apa sfintita si la utilizarea sa in magie neagra.
In multe ritualuri de magie neagra, pentru a actiona asupra unei persoane se poate folosi o broasca. Acestei broaste i se da sa inghita un obiect de la persoana ce urmeaza a fi vrajita – poate fi un fir de par, o unghie, o bucatica dintr-o haina; dupa ce broasca inghite acel obiect, va fi botezata cu numele persoanei repective intr-un ritual identic cu cel crestin, folosind apa sfintita de la biserica. In final orice actiune facuta asupra broastei va fi resimtita de persoana respeciva – spre exemplu: daca broasca va fi intepata cu un ac in picior, acea persoana va simti o durere puternica in picior. La fel ca si broasca, se poate folosi o papusa magica – acea papusa voodoo ( vudu ) care apare in numeroase filme. Uneori papusa este botezata folosind apa sfintita.

broasca folosita in magie neagra
Tot in ritualurile de magie neagra mai este folosita si apa desacralizata sau apa spurcata, aceasta este de fapt apa sfintita in care a fost inecat un animal – de obicei o gaina neagra sau o pisica. Multe astfel de ritualuri erau facute chiar in biserici, de asta au fost luate unele masuri pentru preventie, spre exemplu, arhiepiscopul Edmund Rich (1236) a recomandat ca apa sfintita si cristelnitele sa fie incuiate si bine pazite deoarece acestea erau folosite in ritualuri de magie neagra.
In articolele viitoare voi scrie mai pe larg despre folosirea apei in magie sau despre papusa voodoo – cum se confectioneaza o astfel de papusa si cum poate fi folosita.

6 thoughts on “Apa sfintita folosita in magie neagra

    1. Sigur, tocmai prin desacralizarea lor. Stii ce sunt liturghiile negre ? Acestea se faceau des prin biserici parasite sau biserici care nu erau bine pazite.

    1. 🤣🤣🤣🤣 asa e cam fricasator stiu dar cine are puteri mu se sperie nu ii se face nimik uite sa iti mai spun sh eu cv cand eram mica in juru meu era un platou plin de broaste sh din gresala find copila de 4 ani am luat o broasca sh in timp ce ma duceam seara a casa vb cu broasca sh cand mia m luat adio de la broasca am pupato direct in gura broasca sh parea ca broasca rade la scurt timp ce ma a propiam de usa casei cand ma intors inspre broasca vazusem un baiat pe jos ca se ridica credeam ca so fi inpiedicat dar cred ca din broasca sa facut om sh baiatu find mare pleca sh se uita la mine sh radea dar nu inteleg nici acum dc radea

      1. Asta este ca povestea cu printesa transformata in broasca 😀 Aveai o imaginatie bogata in copilarie, realitatea nu este chiar asa de spectaculoasa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *