Fie ca vorbim despre vraji de dragoste, blesteme, amulete, magie neagra etc. banii sunt un ingredient comun in aceste practici. Cand spun bani nu ma refer la cei pe care ii purtam zi de zi in buzunar, se foloses unii mai “speciali”, va voi prezenta in continuare cateva exemple.
Pentru ca un ban sa pota fi folosit intr-o vraja acesta trebuie sa indeplineasca anumite conditii, una dintre aceste conditii ar fi materialul din care este facut. Astfel un banut din cupru poate folosi in vrajile de dragoste, in amuletele care atrag iubirea; pentru purificare, prosperitate, sanatate se poate folosi o moneda de argint; tot pentru sanatate si purificare se mai foloseste o monede de aur uneori.

vraji bani
Provenienta unui ban il poate face bun pentru a fi folosit in vraji. Spre exemplu un banut gasit pe strada poate fi folosit la vraji si amulete care aduc norocul, prosperitatea. In unele zone ale tarii exista traditia ca pe ochii persoanei decedate sa se puna doua monede, este un obicei foarte vechi, provine din Grecia antica se pare desi nu putem fi siguri de originea acestor practici, cert este ca s-a practicat si se practica inca la mai multe popoare. Aceste monede se folosesc in special in magia neagra.
Se mai poate folosi un ban furat, cu acesta i se poate face rau persoanei de la care a fost furat, i se pot aduce mari pierderi prin magie. Asadar daca va dispare un leu din portofel dar hotul nu se atinge de bancnotele mai mari, acea persoana are intentii mult mai rele..
In zona in care locuiesc eu mai exista obiceiul de a baga in buzunarul mortului o bancnota. Se spune ca va avea nevoie de ea pentru a plati vamile vazduhului. Am auzit de practici in care era folosit si un astfel de ban desi mi se pare lipsit de respect fata de persoana decedata si familia acesteia ca cineva sa fure acel ban, dar nu pot spune ca nu am auzit de alte lucruri mult mai grave in acest doemniu..
Alt lucru care poate conferi putere unui ban ar fi elementele inscriptionate pe acesta. Aici poate fi vorba de cifre, numere, simboluri: cele cu cifra 3 sau 7 pot fi folosite pentru noroc, se mai pot folosi cele cu 9, 12, 13, chiar si 666. Monedele pe care apare o inima, o pentagrama, un animal etc se mai pot folosi in magie.

2 thoughts on “Banii in magie

    1. Da, exista bancnote cu seria formata din 3 cifre, in special cele mai vechi. Sunt rare dar daca stii unde sa cauti si ai destula rabdare, poti gasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *