Unele ustensile folosite de vrajitoare sunt foarte cunoscute datorita aparitiei lor in filme, in carti si chiar in desene animate; spre exemplu: bagheta magica, matura pe care zboara vrajitoarele din povesti sau ceaunul in care acestea isi fierb potiunile magice. Toate acestea se folosesc cu adevarat in practica magiei doar ca scopul acestora si semnificatia lor sunt diferite. In acest articol voi descrie cele mai utilizate ustensile.


La fel ca in majoritatea practicilor religioase, in ritualurile magice se folosesc anumite ustensile pentru a invoca divinitatea, pentru a alunga energiile negative, pentru a crea o legatura intre lumea fizica si cea spirituala. Acestea, fie ca sunt cumparate sau confectionate de persoana care le foloseste, trebuie purificate si consacrate inainte de a fi utilizate.

Bagheta magica

Bagheta magica este utilizata de mii de ani in diverse ritualuri magice sau religioase pentru invocarea divinitatii, pentru directionarea energiei, pentru trasarea cercului magic si a diferitelor simboluri. In multe traditii pagane, bagheta simbolizeaza elementul AER si masculinitatea.
In general este confectionata din lemn (lemnul de alun sau stejar este cel mai folosit) si poate fi simpla sau inscriptionata cu diverse simboluri; unii folosesc baghete din metal (spre exemplu cupru) sau din os, baghete din lemn cu cristale sau pietre semipretioase.

Bagheta magica

Cutitul magic (athame), sabia

Cutitul magic poate fi folosit in diverse ritualuri pentru deschiderea si inchiderea cercului magic, uneori si pentru invocarea spiritelor.
In magia alba cutitul este destinat doar lumii spiritelor si nu va fi folosit niciodata pentru a taia ceva cu el, in schimb in magia neagra acesta poate fi folosit si pentru a taia, pentru sacrificii.
De obicei cutitul magic este un pumnal cu manerul negru, lama triunghulara si cu varful ascutit dar aceasta nu este o regula, unii prefera sa foloseasca un cutit confectionat din lemn pentru a nu putea fi folosit la taiat. Unii prefera sa foloseasca o sabie in locul cutitului.

Cutitul magic Athame

Potirul

Potirul este o cupa din metal (in general aur, argint sau bronz) folosita pentru a pastra diversele substante lichide folosite in ritualuri. Este un simbol al zeitei, al feminitatii, al fertilitatii si al elementului APA.

Potir vraji farmece

Clopotelul

Clopotelul a fost mereu folosit pentru alungarea spiritelor malefice, a energiilor negative, chiar si in traditia populara de la noi este folosit in acelasi scop – spre exemplu uratorii folosesc clopotei si talangi de Anul nou, iar calusarii au clopotei prinsi deasupra gleznelor. In magie, clopotelul este folosit pentru invocarea divinitatii, pentru alungarea spiritelor malefice. Ca si material cel mai folosit este bronzul, pentru sunetul sau deosebit.

Matura

Matura a fost folosita mereu de vrajitoare dar nu pentru zburat cum este prezentata in filme si carti. Ea este folosita pentru a curata un spatiu si nu doar fizic, va curata toate energiile nedorite, de aceea este folosita de multe ori pentru a matura spatiul in care se va face o vraja.

Ceaunul

Ceaunul traditional era facut din fonta si avea trei picioare, acum se gaseste in forme variate, poate fi facut si din cupru sau alte materiale. In general este folosit pentru a pastra diverse lichide, potiuni magice, dar poate servi si ca vas pentru arderi. Ceaunul mai poate fi folosit si pentru divinatie (prezicerea viitorului). La fel ca si potirul, simbolizeaza feminitatea, fertilitatea, elementul APA.

Ceaun vraji

Vasul pentru fumigatii

La fel ca in majoritatea ceremoniilor religioase, in ritualurile magice sunt folosite fumigatiile – fie ca este vorba de tamaie sau diverse ierburi, acestea se ard intr-un vas special din metal. Uneori ceaunul mai poate fi folosit pentru fumigatii.

In afara de cele descrise mai sus, exista si alte ustensile folosite in ritualurile magice dar despre acestea voi scrie intru-un alt articol.

10 thoughts on “Ustensile vrajitoresti

    1. Da, sunt adevarate. Nu se poate face chiar orice, dar problemele obisnuite se pot rezolva cu ajutorul vrajilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *